Укладаючи певні домовленості із президентом РФ Володимиром Путіним, президент України Володимир Зеленський повинен зважати на межу, яку не можна перетинати, та на ціну, яку доведеться заплатити за певну «поступку» Путіна.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив журналіст Микола Савельєв.

«Цілком допускаю, що Зеленський, аби бути ближчим до народу, запише наступне звернення, сидячи на унітазі. Розкаже, що в результаті зустрічі в нормандському форматі нам повернули вкрадені з катерів унітази. Це, звісно, добре. Можна й заради унітазів до Парижа їздити...Це якщо доводити ситуацію до абсурду. А якщо нам полонених повернуть? То яка ціна? Якщо ти хочеш за цих полонених покласти Україну, то, перепрошую...ніхто на таке не йшов. Уявляєте, як би козакам сказали: повернемо вам 100 полонених, а ви за це зруйнуйте Січ? Погодилися б вони? Ніколи. Вони самі їхали в Крим і визволяли своїх бранців», - зазначив Савельєв.

Журналіст наголосив, що, домовляючись про щось із Путіним, Зеленський повинен зважати на ціну питання. Бо ж якщо він погоджуватиметься на всі вимоги Путіна, це призведе до капітуляції.

«Якщо ти йдеш на все те, що каже тобі Путін, і називаєш це перемогою, то це не перемога. Це зрада, це капітуляція. Треба займатися тим, чим ти вмієш займатися. А оскільки ти нічим не вмієш займатися - то нічим і не займайся. Ви згадайте його знамениту фразу: якщо мені скажуть йти воювати, я не піду, і хлопців туди не пущу. Скажіть хтось йому, що війна йде шостий рік! І це не ми кудись прийшли, а до нас прийшли! Прийшли в твою хату, вибили двері, забрали одну кімнату, вбили твого брата, потім набігли сусіди і сказали - ану розійдіться на 100 метрів...Це так конфлікт вирішився? Для мене перемога це одне, а для Зеленського - зовсім інше. »Головне - перестать стрелять«..?

От ми зараз були в шпиталі. Там хлопці і за Зеленського голосували, і за Порошенка. Але всі як один проти відведення військ. Бо всі розуміють, що таке зима, що таке взимку позиції будувати, що можна швидше від запалення легень вмерти, ніж від кулі. А він не розуміє. Бо він далекий від цього. Це не його країна. Його країна вигадана - і за неї проголосували. За чарівника на блакитному вертольоті, який мав знизити тарифи. Знизив? Ні. А зараз він спробує купити в Росії дешевий газ, спробує злити всі виграні нами справи. В які він ігри бавиться? З ким? Дурних не так багато. Є, звичайно. Але не 73%», - додав Микола Савельєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ