Фірми, які вивозять зі Львова відходи і залишають їх будь-де, а не на полігонах, завдають величезної шкоди іміджу міста. Тому міська влада не повинна співпрацювати з такими компаніями.

Про це зазначає у дописі на Facebook cекретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

За словами посадовця, впродовж останніх п‘яти років Львів регулярно, ледь не щотижня, потрапляє в сміттєві скандали. Відходи зі Львова знаходять по всій країні – на дорогах, полях, іноді навіть на злітних смугах аеродромів. І після цього Львів, звісно, ганьблять. Ганьблять незаслужено. Адже ні місто, ні його мешканці не винні в тому, що компанії, які займаються вивезенням відходів, виконують свої обов‘язки недобросовісно.

«Сьогодні порушив цю проблему на засіданні виконавчого комітету. Саме розглядали рішення про проведення конкурсу на визначення перевізників, які працюватимуть у нас в найближчі три роки. Моя позиція: фірми, яких ЗМІ чи правоохоронні органи хоча би раз спіймали на порушеннях — НЕ МОЖУТЬ більше співпрацювати з міською радою. Категорично. Вказав на це директору департаменту з питань поводження із відходами, який і куруватиме конкурс», - зазначає Маркіян Лопачак.

Отож підрозділ міськвиконкому обіцяє зібрати інформацію про діяльність компаній, з якими мерія мала угоди в останні роки, і презентує її депутатському корпусу.

«Будемо контролювати, щоб недобросовісних до цього конкурсу навіть не допустили», – обіцяє посадовець Львівської міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ