Про це в ефірі «hromadske.tv» розповіла голова департаменту з питань люстрації міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.

"Закон про люстрацію - це тимчасове відсторонення від посад дуже вузького кола осіб. Люстрація - це не те, що уявляють собі люди. Це не загальна справедливість і не ув'язнення всіх... Під люстрацію на більш ніж 300 тис. державних службовців потрапляють всього не більше 5 тис. осіб", - сказала вона.

Також Козаченко повідомила, що виконуючий обов'язки прокурора Києва Олег Валендюк та голова київської податкової Людмила Демченко підпадають під дію закону про люстрацію.

Але суди зупиняють подібні справи до рішення Конституційного суду, розказала Тетяна Козаченко.

За її словами, рішення суду про люстрацію Валендюка більше півроку не вносилось до судового реєстру.

Щодо Демченко, то за словами Козаченко, коли Мін’юст подав позов про звільнення голови податкової, то суд призначив розгляд через місяць.

«А от коли Кабмін дав доручення і добився, щоб її звільнили за законом, то вона подала позов і суд порушив справу через один день, а розглянув у два судових засідання у чотири робочих дня і відновив на посаді», – сказала голова департаменту з питань люстрації.

Нагадаємо, у вересні минулого року Козаченко повідомляла, що на підставі закону про очищення влади в Україні було звільнено близько 700 чиновників. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ