Секретар РНБО Олексій Данілов назвав повернення білоруською владою бойовиків «Вагнер» до Росії недружнім кроком по відношенню до України, який негативно позначиться на відносинах двох держав.

Про це повідомили у пресслужбі РНБО.

«На жаль, влада Білорусі ухвалила не правове рішення, яке не відповідає духу двосторонніх взаємовідносин, і є недружнім кроком по відношенню до України», - сказав Данілов.

Він зазначив, що це рішення негативно вплине на відносини між країнами, оскільки Україна зібрала достатньо доказів щодо участі бійців «Вагнер» у збройному конфлікті на Донбасі в складі незаконних збройних формувань Російської Федерації.

Секретар РНБО також додав, що Офіс Генерального прокурора України ще 11 серпня звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб, затриманих 29 липня правоохоронними органами Білорусі. Всім цим 28 особам, серед яких 9 громадян України, було обґрунтовано повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

«Зі своєї сторони хочемо зазначити, що Україна знайде час і можливість, маючи доказову базу, притягувати всіх винних у скоєнні злочинів на нашій території до кримінальної відповідальності, в якій би далекій країні вони не переховувалися», - заявив Данілов.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора відреагували на видачу “вагнерівців” Путіну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ