Глава Міністерства закордонних справ РФ отримав відсіч від українського кореспондента Романа Цимбалюка за свої слова про «невинуватість» Росії за війну на Донбасі.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Раніше глава дипвідомства Росії Сергій Лавров зарозуміло висловився про «невинність» країни-агресора у війні на Донбасі, що не залишилося без уваги Романа Цимбалюка.

Фрагмент його інтерв'ю Цимбалюк показав у своєму відеоблозі на YouTube. Він запевнив, що Кремль не дочекається того моменту, коли українці, незалежно від політичних поглядів, прийдуть на уклін до окупантів.

«Цікаво чути роздуми довкола питання «Україні дати другий шанс». Для чого? Для того, щоб здатися? Ну, мені здається, незважаючи на те, хто за кого голосував, така опція не влаштує ні прихильників обраного Президента України, ні чинного Глави Української держави. Мені подобається, коли Лавров каже, що Росії вибачатися немає за що. Інакше кажучи, він прямо говорить, що політика Росії щодо України не зміниться», – підкреслив журналіст.

Також Цимбалюк згадав: «І нещодавно його підлегла, речник МЗС Росії, взагалі говорила, що хочете поліпшити двосторонні відносини – робіть перший крок для цього. Ціна цього першого кроку – визнання анексії Криму і «громадянської» війни на Донбасі. А домовлятися, звісно, потрібно з росіянами, з Путіним».

«Крок до примирення» Лавров бачить в односторонньому виконанні Україною угод «Мінська» і прямих переговорах із бойовиками.

Зі свого боку український журналіст побачив справжній мотив слів Лаврова – повністю окупувати Україну.

Як писав «Вголос», Роман Цимбалюк присоромив Марію Захарову за претензії до України.

ІА "Вголос": НОВИНИ