Учора, 5 квітня, відбулось засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради.

Про це повідомив депутат ЛМР Олексій Різник.

На комісії розглянули понад 45 питань порядку денного.

Зокрема, питання про затвердження програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської громади на 2023-2024 роки, яке сьогодні мали б затвердити - відправили на доопрацювання.

Як стверджує депутат, Департамент економічного розвитку Львівської міської ради запропонував прийняти програму після затвердження бюджету розвитку. Проте, зауважує він, так бути не може.

«На сьогодні комісія не може заднім числом приймати програму, яка повинна була слугувати підставою для прийняття бюджету. Наголошую, що дуже дивно виглядає, коли чиновники своєю непрофесійністю створюють місту Львову додаткові проблеми», - написав він.

Під час комісії також обговорили можливості створення всесезонних літніх майданчиків.

Як відомо, кошти від оренди території для літніх майданчиків скерують на рахунок комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління», а не бюджету міста Львова.

«Підприємство не має жодного конструктивного елементу на власному балансі», - додав Різник.

Він також зазначив, що бували преценденти, коли підприємці орендували літні майданчики, які самі ж облаштували та створили.

«Неприпустимо, щоб кошти усією громади скеровували на рахунок окремого підприємство для власних незрозумілих потреб!», - підсумував депутат.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ