Комітет ВРУ з питань здоров’я нації пропонує парламенту зібратися на позачергове засідання наступного тижня, аби заборонити невакцинованим громадянам заходити у приміщення Ради.

Про це написав на Facebook голова комітету ВРУ з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

«Пропонуємо керівництву парламенту провести наступного тижня позачергове засідання ВРУ, присвячене »медичним« законопроєктам. Ми пропонуємо заборонити доступ до приміщень Верховної Ради всім невакцинованим громадянам без винятку», - написав він.

За словами Радуцького, прийняття відповідної постанови № 6154 покаже, чи готові народні обранці подавати приклад українцям.

Крім того, на позачерговому засіданні пропонують розглянути й інші «медичні» законопроєкти та постанови, зокрема й законопроєкт № 6084, яким пропонується запровадити більш сувору кримінальну відповідальність за підробку довідок щодо щеплення та тестів на коронавірус.

Нагадаємо, що для людей, які свідомо використовували фальсифіковані документи про щеплення штраф складатиме від 17 тис. грн до 34 тис. грн або обмеження волі до 2-х років, для медпрацівників за внесення неправдивих відомостей штраф буде від 34 тис. грн до 68 тис. грн або обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади, за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію штраф від 85 тис. грн до 170 тис. грн або позбавлення волі до 3 років.

Для того, щоб скликати позачергове засідання ВР, необхідно зібрати підписи щонайменше 150 народних депутатів. 

Нагадаємо, що Кабмін ухвалив зміни до правил перевезень під час карантинних обмежень. Зокрема вони передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів.

Також, сьогодні суд ЄС зобов'язав Польщу сплачувати штраф в 1 мільйон євро щоденно за невиконання рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ