Про це інформує Громадський рух «Чесно».

Як відомо, це було лише одне із засідань, під час якого Фурдичка був відсутній, але за нього натиснула кнопку дівчина в синій сукні із фотоапаратом.

Голосування з порушенням відбулося за включення в порядок денний питання про внесення змін до програми підтримки розвитку театрального й музичного мистецтва в Київській області на 2016-2018 роки в частині збільшення асигнувань на Київський музичний академічний театр імені Саксаганського у 2016 році для забезпечення заробітної плати працівникам.

«Опоблоківська» депутатка Світлана Береза не захотіла відповідати на запитання, чому вона не відреагувала, коли замість депутата з її фракції неодноразово голосувала невстановлена особа.

Цікаво, що поміж голосуваннями за Фурдичку стороння особа час від часу пересувалася по залу з професійним дзеркальним фотоапаратом і робила знімки депутатів. Журналісти знайшли у мережі екс-працівницю прес-служби облради - Оксану Ковальчук - схожу на сторонню особу, яка голосувала за Фурдичку.

Врешті-решт, дівчина, запідозривши, що її фіксують на планшет, залишила залу лише перед голосуванням за бюджет. Тоді замість Фурдички, озираючись, кнопкодавила Світлана Береза.

 

-
 

ІА "Вголос": НОВИНИ