Вулиця Степана Бандери – артерія міста, що з’єднує центр з вокзалом. Роботи на цій вулиці повинні були розпочатись ще у квітні 2020 року, тільки почались вони, за збігом обставин, аж перед виборами – у вересні. Міські депутати ще перед тим наголошували, що в проєкті є декілька розбіжностей, тільки чиновники цього не чули і розпочали роботи.

Спочатку ремонт розпочався зі скандалу. Львів’яни вийшли на акцію протесту, адже були обурені тим, що автентичну бруківку з вулиці вивозять невідомо куди. Невдовзі міська влада заявила про ще серйозніші проблеми. Там виявили критичну похибку у рівнях дороги. Уявіть собі, її зробили аж на 35 сантиметрів нижче від потрібного.

Голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук ще на початку травня почав наголошувати на серйозних проблемах.

«Якщо б міська влада ще на початку ремонту почула нас, то таких проблем зараз не було б. Насправді ситуація на вулиці Бандери є катастрофічною. Це настільки кошторисний проєкт і там настільки багато допущено помилок, що з цією ситуацією потрібно негайно приймати рішення. Це є демонстрація недолугості міських чиновників та ймовірне розкрадання грошей в дуже великих розмірах.»

Міська влада створила робочу комісію, яка оглянула вулицю і побачивши там великі порушення змусила підрядника виправити всі недоліки. Втім, два тижня тому, коли міський голова прийшов разом з комісією на огляд вулиці, то побачив там тільки нові порушення, такі як повалені дерева та каналізаційні люки на місці, де мають висадити нові дерева. Абсурд - правда?

Хто відповідатиме за це свавілля поки невідомо, адже міська влада звинувачує підрядника, а ті в свою чергу запевняють, що помилки були допущені при створенні проєкту вулиці. Втім, депутати запевнили, що в подальшому контролюватимуть, щоб винуваті були покарані.

Громадські активісти, депутати та мешканці міста обурені, адже ремонт обіцяли закінчити вже в кінці місяця, але натомість відклали до кінця року. Ремонтні роботи вулиці оцінили в 210 мільйонів гривень та ще 2,5 мільйони на проєкт. Втім, через помилки підрядника вартість ремонту буде значно вища, а якість аж ніяк не краща.

Ремонт затягується, місто потопає у корках, ну а міський голова сказав, що злий. Скільки мешканцям міста ще чекати на ремонт вулиці та чи буде він якісний, залишається тільки гадати.

ІА "Вголос": НОВИНИ