Про це пише Новое время.

У головному офісі H&M відповіли, що не планують зараз відкривати магазини в Україні, а вояж своїх співробітників в столицю пояснили постійним пошуком нових ринків. Однак експерти уточнюють: заперечувати свій вихід до моменту підписання остаточних угод – це нормальна світова практика. І в цьому випадку краще довіряти не офіційними відповідями, а інформації учасників ринку. Тим більше, що за останні півтора місяці це вже друга їхня поява в Києві.

Одразу чотири джерела в Україні — інвестбанкір і керівники консалтингових і торгових компаній — на умовах анонімності розповіли НВ: H&M активно шукає місця для відкриття своїх магазинів. Шведи, мовляв, придивляються до найбільших столичних торгово-розважальних центрів (ТРЦ) Sky Mall, Ocean Plaza, Lavina Mall, а також прицінюються до приміщень на Хрещатику.

Переговори з українськими ТРЦ, як розповідає один із співрозмовників, що має відношення до управління торговельною нерухомістю, відбуваються вкрай складно. За його словами, H&M, що має середній розмір магазину в 3-5 тисяч кв. м, розраховує на орендні ставки наполовину менші від ринкових.

H&M, згідно з дослідженням компанії Gfk, стоїть на другому місці в списку брендів, яких не вистачає українцям.

ІА "Вголос": НОВИНИ