Незаконна торгівля у центрі Львова: на Площі ринок у проході кам’яниці один із закладів міста ще з літа встановив торгівельний майданчик із продажем алкогольних напоїв та страв. Возик перегородив прохід та заважає перехожим. Втім дозвільних документів на проведення вуличної торгівлі за межами бару заклад немає.

Про це повідомили на сайті телеканалу NTA.

«Із п’ятниці по суботу у нас є ця торгівля з 11 години по 11 годину. Ось документ: надати дозвіл на проведення заходу із міської, з такої то години по таку годину,  місце проведення, мета, форма. Все це є», – переконують  у закладі.

Так званим дозволом виявилася звичайна заява на здійснення заходів дегустування. Юристи пояснюють: текст документу відрізняється від фактичного використання майданчика і не передбачає здійснення вуличної торгівлі.

 «Це може виглядати, як мовчазна змова, коли певним суб’єктам господарювання по замовчуванню можна все. Не діють інспектори, не діє моніторинг, який мав би досліджувати , як відбуваються публічні заходи», – коментує юрист Юрій Танасійчук.

Ситуацією здивовані і в стінах Львівської міської ради. Як з’ясувалося: у  відділі торгівлі та тендерної політики  дозволів на таку діяльність закладу не видавали. Водночас визнають: реальна діяльність бару не схожа на дегустаційний захід. Ось так виглядала розмова у відділі:

– Але йде продаж, не дегустація?

– Так, лише продаж.

– Тоді районна адміністрація бере тоді хай муніципалів і йде виясняє , що там було.

– Тобто, це не вважається дозволом, так?

– Ні, це вважається їхня заявка, яку  мали опрацювати у міській раді. Хтось мав опрацювати, на кого пішов цей документ, до нас він не прийшов, бо ми масовими заходами не займаємося.

Такі дозволи погоджує управління культури ЛМР. У ньому коментувати будь-що з цього приводу просто відмовилися.

На яких правах функціонує майданчик, наразі ніхто пояснити не може. Хоча продажі відбуваються навіть попри ковідні обмеження. Після звернення журналістів посадовці обіцяють залучити муніципальні органи.

ІА "Вголос": НОВИНИ