Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Незалежна профспілка гірників не організовувала вночі пікет. Ми цього не робили, але водночас не можемо відмежовуватися від людей», – зазначив Михайло Волинець.

Він пояснив, що станом на сьогодні шахтарям Львівщини влада погасила заборгованість із заробітної плати за листопад у розмірі 69%, утім за грудень гірникам іще не платили.

«Місячний фонд заробітної плати гірників коливається від 93 млн до 95 млн грн. Загальна заборгованість становить приблизно 130 млн грн. Влада пообіцяла шахтарям 150 млн грн, але ми не знаємо, чи вони є на казначейському рахунку, чи їх немає, бо лише вчора відбувся розподіл коштів. Утім сподіваємося, що за тиждень шахтарі отримають кошти», – пояснив голова Незалежної профспілки гірників України.

Михайло Волинець також сказав, що із шахтарями, які перекрили дорогу, перебуває народний депутат Володимир Парасюк. Які мотиви має нардеп, лідеру незалежної профспілки невідомо, бо він і досі не може з ним поспілкуватися.

«На Львівщині присутній Володимир Парасюк. Я не маю його телефону й нині намагаюся його розшукати. Якщо він відповість, то ми постараємося скоординувати дії, бо будь-який конфлікт не можна пускати на самоплив. Зрозуміло, що вночі проводити пікет на дорозі, коли йде війна й люди налякані, не можна. Так само, як мітингувати у святкові дні, напередодні вихідних. Це неправильно. На мою думку, не варто вночі там стояти. З яких мотивів шахтарі вирішили блокувати трасу, мені не відомо. Хто їх підбурював, я теж не знаю. Все це стихійно відбулося», – запевнив Волинець.

Лідер профспілки додав, що вранці зателефонував до всіх голів профспілок гірників області й дав доручення, щоб вони виїхали до людей і розібралися, які вимоги в гірників.

Водночас Волинець акцентував на тому, що не на висоті опинився і голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Хочу сказати, що не на висоті опинився і губернатор Львівщини, який дає неточні оцінки й розмовляє звисока. Це не конструктивно. Замість контакту, діалогу, Синютка виступає по телебаченню і каже, що Незалежна профспілка зайняла деструктивну позицію. Це не так, бо ми намагаємося перш за все оцінити ситуацію, подати правильні висновки й захистити своїх людей», – відзначив Волинець.

Як писав «Вголос», сьогодні шахтарі продовжили блокувати трасу Львів – Жовква – Рава-Руська в районі села Сопошин, що в Жовківському районі.

Учора гірники так само перекривали трасу і погрожували зупинкою виробництва, якщо зарплату не виплатять своєчасно.

ІА "Вголос": НОВИНИ