Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок після візиту до Києва заявив, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж президент рф путін.

Про це Блінкен сказав на пресконференції у засекреченому місці поблизу польсько-українського кордону, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на CNN.

«Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж владімір путін. І наша підтримка України надалі буде продовжуватися. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху», - сказав на пресконференції  Блінкен.

«Росія прагнула відібрати суверенітет, відібрати її незалежність (України, - авт.). Це не вдалося», - сказав Блінкен.

«Вона прагнула підтвердити могутність своїх військових, свою економіку. Ми, звичайно, бачимо якраз протилежне», - додав він.

Нагадаємо, що Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава Пентагону Ллойд Остін в неділю з закритим візитом відвідали Київ, який пройшов у суворій секретності з міркувань безпеки. Про це повідомляють західні агенції, чиї журналісти висвітлювали таємну поїздку, зокрема агентство Associated Press.

Читайте у «Вголос» сьогодні:

ІА "Вголос": НОВИНИ