Українські військові з 93-ї ОМБр Холодний Яр не перший рік перебувають на місці дислокації в селищі Черкаське, Дніпропетровської області без води і каналізації.

Про це в Facebook повідомляє волонтер Ольга Омелянчук, розповівши про побутові «жахи», передає «Обозреватель».

«Військові, як ми знаємо, люди (в більшості своїй) взагалі не ніжні. Але краплю бісить, що ти (не на полігоні і не на війні) не можеш: злити воду в унітазі (уявляєте, як через тиждень без води виглядають вбиральні в казармах?); вмитися і почистити зуби; прийняти душ і т.д», – йдеться в повідомленні.

Волонтерка зазначає, що за словами експертів для пункту постійної дислокації потрібна нова свердловина, а у військовому містечку - заміна труб. Поки що військові змушені носити воду в частину в пластикових пляшках.

 

Волонтерка обурюється, що вже тиждень не може приїхати цистерна з водою. Коли технічну воду привезуть, військові поділяться нею з місцевими.

Журналіст Анастасія Федченко в соцмережі зазначила, що за останні тижні води в пункті постійної дислокації  не було зовсім.

При цьому українським бійцям на гарячій лінії Міністерства оборони відповіли, що вода буде, але коли, не сказали: «Нові труби кладуть. Вода буде».

«Іронія в тому, що найбільша річка України і одна з найбільших річок в світі – Дніпро – зовсім поруч ... Але вони носять воду з якоїсь свердловини, вони намагаються економити, але митися в ковшику в 21 столітті, коли незабаром люди полетять в космос і придумають, як лікувати рак – це дно і пи*дець», - повідомила Федченко.

«Зараз у нас йде дощ, а я думаю, чому не серпень, я хоча б під дощем помився», – бідкається чоловік, який воює п'ять років.

«Я хочу, щоб люди в армії припинили працювати в середньовічних умовах», – писала Федченко.

Як писав «Вголос», російські найманці продовжили обстрілювати українські позиції. Поблизу Водяного, Лебединського і Новогнатівки ворог застосовував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та протитанкові гранатомети.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ