Ніагарський водоспад на кордоні Канади та США підсвітять у синьо-жовті кольори до Дня Незалежності України.

Про це повідомило посольство України в Канаді, інформує «Європейська правда».

У посольстві підкреслили, що найпотужніший водоспад Західної півкулі в кольорах України можна буде спостерігати наживо 24 серпня, о 22:00 за місцевим часом (25 серпня о 5:00 за київським часом) за посиланням.

 «Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності. Ми раді розділити цей великий день з нашими канадськими друзями!», - прокоментував Андрій Шевченко, посол України у Канаді.

Акцію ініціювало українське посольство.

 Крім того, до Дня незалежності прапор України підніме мерія столиці Канади Оттави, а також низка інших канадських міст, зокрема Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон.

Українські святкування заплановані у десятках міст. В Едмонтоні українськими кольорами висвітлять міст «Хай Левел», а у Фредериктоні – будівлю мерії.

У посольстві також повідомили, що у Києві на урочистостях до Дня незалежності та на саміті Кримської платформи Канаду представлятиме спікер Сенату Джордж Ф’юрі.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що задоволений нервовою реакцією свого російського візаві Сергія Лаврова на ініціативу “Кримська платформа”.

ІА "Вголос": НОВИНИ