У матчі 23-го туру УПЛ «жовто-чорні» вдома зіграли внічию з полтавською «Ворсклою» (1:1) – у другому таймі на гол Руслана Степанюка відповів Юрій Климчук влучним ударом з одинадцятиметрової позначки.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: БЕЗКОМПРОМІСНА БОРОТЬБА БЕЗ ГОЛІВ

Із перших хвилин гра пішла на зустрічних курсах. Суперники запропонували один одному доволі швидкий футбол. У господарів ледь не обікрав полтавських захисників Климчук. В одній із наступних атак гостро прострілював Руніч, проте «ворскляни» вибили м’яч зі свого штрафного майданчика.

Гості теж здійснили декілька перспективних підходів до воріт львів’ян. Зокрема, на 11-ій хвилині з кута карної зони небезпечно пробивав Кане – у ворота не влучив. На 18-ій – оборонці «Руху» заблокували удар Олійника. І він же через 2 хвилини переправляв м’яч під поперечку після навісу з флангу – воротар Паньків зіграв надійно.

На 22-ій хвилині після розрізної передачі від Руніча ледь сам-на-сам не вискочив Роман, проте голкіпер «Ворскли» Ісенко вчасно вийшов із воріт. Гра проходила за значної кількості боротьби та стиків, у яких футболісти обидвох команд діяли доволі жорстко.

На 25-ій – Климчук отримав пас від Соломона, ввійшов у штрафний майданчик сильно пробив по воротах, голкіпер полтавців зумів відбити м’яч. Одразу ж небезпека виникла після розіграшу кутового – Таллес прострілив, Лях головою переправляв м’яч у дальній кут, але в рамку не влучив.

На 33-ій хвилині після непорозуміння поблизу штрафного майданчика «Руху» Челядін перехопив м’яч, але не скористався подарунком – сам же голкіпер Паньків нейтралізував загрозу, відбивши удар півзахисника суперників. На 40-ій – «ворскляни» хотіли хитро розіграти штрафний, але Сефері вистрелив над поперечкою.

За останню п’ятихвилинку декілька перспективних підходів у штрафний майданчик гостей зробили «рухівці», однак команди, попри енергійну гру, так і пішли на перерву без забитих м’ячів.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ГОЛИ СТЕПАНЮКА ТА КЛИМЧУКА

За схожим сценарієм розпочався і другий тайм львівсько-полтавського протистояння. На 49-ій хвилині Соломон прорвався правим флангом, однак м’яч після його удару пролетів вище воріт. У відповідь через півтори хвилини після розіграшу кутового метрів із 18-ти пробив Бацула – прямо в руки воротарю Паньківу.

На 57-ій хвилині гості з Полтави розіграли швидку комбінацію, яка складалася переважно з коротких передач, і Степанюк вивалився по центру штрафного майданчика на воротаря «Руху» та влучно пробив у кут воріт – 0:1.

На 61-ій хвилині «рухівці» цікаво розіграли штрафний удар: Таллес замість прямого удару чи навісу переадресував м’яч ліворуч на Руніча, той прострілив, на завершенні атаки перебував Дідик, але прицільного удару завдати не вдалося. На 71-ій – пройшла стрімка двоходівка на лівому фланзі Соломона та Ляха, простріл Ростислава прочитав голкіпер Ісенко.

Футболісти «Руху» намагалися виправити ситуацію. Зокрема, на 75-ій хвилині у карній зоні «Ворскли» виникла пожежа, однак в гущі ніг гравців обидвох команд до завершального удару справа не дійшла.

Підопічні Віталія Пономарьова не припиняли спроби вирівняти становище. На останній хвилині наполегливий Климчук увірвався в штрафний майданчик гостей, проти нього грубо зіграв захисник Яворський, якого за фол вилучили з поля. А форвард «Руху» майстерно виконав вирок із позначки – 1:1.

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 23-ій тур.

29 квітня 2023 року. Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 1:1 (0:0).

Голи: Климчук, 90+1 (пен.) – Степанюк, 56.

Попередження: Едсон, 64.

«Рух»: Паньків, Лях, Холод, Дідик, Роман, Довгий (кап.) (Притула, 62), Едсон (Підгурський, 65), Соломон, Таллес (Мисик, 81), Руніч (Альваренга, 62), Климчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ