Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив про це під час свого виступу у Верховній раді України.

За словами прем'єр-міністра, санкції мають бути чинні, поки російська агресія не закінчиться і не відновиться український суверенітет.

Рютте зазначив, президент Росії думав, що зможе захопити Україну і розділити демократичні сили світу своєю швидкою перемогою.

 

«Але він помилявся. По правді, він дуже прорахувався, тому що трапилося саме протилежне його намірам - сили демократії на заході об'єднані як ніколи. І на це є дуже добра підстава - це є війна за майбутнє демократії, міжнародне право, йдеться про право суверенного народу обирати свою дорогу в житті, йдеться про свободу: вашу і нашу свободу», - наголосив прем'єр.

Він наголосив, що це є війна «за наше спільне майбутнє», тому санкції, накладені на Росію і на її керівництво, «безпрецедентні в нашій історії», бо ніколи такі масштабні санкції не запроваджували «так швидко, так прямо і в такому обсязі».

Прем'єр-міністр Нідерландів наголошує, що міжнародна спільнота має зробити більше і якомога швидше - зупинити купівлю російської нафти.

«Нідерланди готові вдатися до цієї дії разом з нашими партнерами та союзниками без загаяння», - наголосив він.

За його словами, санкції мають бути чинні, поки російська агресія не закінчиться і не відновиться український суверенітет.

Рютте додав, що Нідерланди підтримують Україну, постачаючи зброю.

«Це почалося з постачання протитанкових і протилітакових засобів на першій брутальній фазі цієї війни. А тепер на новій фазі в битві за Донбас ми надсилаємо вам самохідні артилерійські засоби, гаубиці спільно з Німеччиною», - наголосив він.

При цьому підкреслив, що його країна разом із союзниками продовжить допомогати Україні, зокрема, постачаючи зброю «там, де треба і коли треба».

Зазначимо, стало відомо, що нотаріально завірену заяву про складання повноважень депутата Львівської обласної ради Козловський подав ще 6-го травня.

ІА "Вголос": НОВИНИ