Станом на 17 травня так звані міграційні органи «ЛНР» прийняли документи для отримання українцями паспортів Росії лише у близько 100 осіб.

Про це у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Він уточнив, що в цей перелік не входять «перші особи» псевдореспубліки та їх наближені, оскільки вони отримали російське громадянство ще в березні 2019 року.

«У першому «елітному пулі» на отримання паспортів РФ у березні цього року, крім документів Пушиліна і його помічниці по відомим справам Талакіної, також були подані документи керівника «адміністрації глави ДНР» Олексія Никонорова. Найближчим часом «елітний пул» уже повинен отримати російські аусвайси на руки», – написав Тимчук.

Водночас, незаконна влада «Л/ДНР» намагається створити видимість «небувалого ажіотажу» навколо можливості отримання паспортів РФ.

Так, 17 березня ватажки «Л/ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін влаштували піар-акцію, під час якої заявили, що паспортизація жителів окупованих територій Донбасу йде, як підмітив Тимчук, «ударними темпами».

«Із паспортами тема провалилася, але головне, що по ТБ Пасічник і Пушилін розпинаються, мовляв усі хочуть і всі беруть аусвайси РФ», – зазначив в особистому Telegram-каналі блогер із ніком Фашик Донецький.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ