Стало відомо, що новопризначений очільник Офісу Президента  Андрій Єрмак перебуває на постійному зв'язку з заступником керівника адміністрації президента Росії Дмитром Козаком.

Про це пише «Українська правда».

Анонімне джерело повідомило, що під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна вони призначили, осіб, які відповідатимуть за узгодження усіх питань щодо переговорів між країнами.

Зі сторони України ці функції виконуватиме Єрмак, зі сторони РФ - Козаков.

Зазначається, що за час президентства Зеленського Єрмак зміг налагодити непублічні контакти з Росією та США  в обхід дипломатичних каналів МЗС.

Крім того, представник МЗС підмітив, що дії Суркова на посаді куратора українського питання можна було прорахувати, оскільки він був досить радикальним і всі знали, що від нього очікувати.

Щодо Козака, то тут складається абсолютно інша ситуація, оскільки він більш поміркований та виважений у прийняті будь - яких рішень.

Нагадаємо, що заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак раніше займався вирішенням Придністровського конфлікту, зокрема саме він був автором

Варто зауважити, що МЗС ніяким чином не координує дії Єрмака з Козаком.

Очільник ОП не бачить у цьому жодної проблеми запевняючи, якщо він має шанс вирішити якесь питання швидше та якісніше, то він це зробить.

Проте Єрмак наголосив, що всі свої кроки та дії узгоджує з дипломатичним відомством.

Як писав «Вголос»,  “Немає нічого важливішого”: Єрмак повідомив про плани ОП щодо майбутнього Донбасу (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ