Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт анонсувала, що до кінця 2022 року Україна отримає велику кількість раніше обіцяної військової техніки.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Ще цього року будуть передані броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові реактивні системи залпового вогню, антидронні системи. Ми підтримуватимемо в питанні розмінування. Одним словом – величезний пакет, який на підході», – зазначила Ламбрехт.

Вона додала, що, за її оцінкою, Україна найбільше потребує засобів протиповітряної оборони та артилерію. Також міністерка запевнила, що Берлін не має «червоних ліній» у питанні постачання Україні озброєнь, проте буде готовий надавати лише таку зброю, яка узгоджена в колі союзників. 

«Важливо, щоби завжди разом з партнерами, завжди з союзниками. Німеччина не має діяти одноосібно. Для мене це – та сама червона лінія», – вважає глава Міноборони Німеччини.

Коментуючи відмову передавати Україні танки, Ламбрехт сказала, що досі танків західного зразка не надав ніхто, зокрема США, а більш ефективним вона вважає надання радянських танків, які не потребують додаткової підготовки з боку українських військових.

Читайте також:

Колаборантці з Черкас дали 10 років тюрми

Рада хоче запровадити іспити для отримання громадянства України

Україна готує санкції проти росії

 

ІА "Вголос": НОВИНИ