Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок пригрозила жорсткими заходами у відповідь на подальшу агресію Росії проти України.

Про це повідомляє FAZ.

«На випадок нової агресії у нас є широкий спектр відповідей, у тому числі щодо »Північного потоку-2", – сказала Бербок у четвер під час дебатів щодо ситуації довкола України в Бундестазі.

Як додала міністр, йдеться також про «твердість, яка безпомилково дає зрозуміти: наріжні камені європейського світопорядку не підлягають обговоренню».

«Ми чітко заявили, що нові військові дії проти України матимуть величезні наслідки для Росії. На цій основі ми розробляємо потужний санкційний пакет», - заявила Анеліна Бербок.

Вона наголосила, що діалог з Росією має відбуватися, проте, коли суверенність країн та європейські принципи безпеки потрапляють під загрозу, потрібна жорстка відповідь.

«Ми живемо зараз в час, який є вирішальним для миру та безпеки на нашому континенті. Час, в якому ми маємо виступити на захист наших цінностей…і це важко не розглядати як погрозу, коли понад 100 тис. військових з танками та артилерією без вагомих на те причин зосереджено поблизу України, а також інші війська перекинуто в Білорусь», - сказала вона.

Нагадаємо, президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО й у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій.

ІА "Вголос": НОВИНИ