Федеральний уряд Німеччини видав в'їзну візу підозрюваному в шпигунстві росіянину, попри заперечення Федерального відомства з охорони конституції й розвідки іншої європейської країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

Зазначається, що росіянин, якого спецслужби класифікують як шпигуна, вперше подав заявку на отримання візи у Москві в липні. При цьому він пред'явив запрошення від російського генконсульства в Лейпцигу. Проте на це відразу звернули увагу спецслужби, і його заявку було відхилено.

Проте у ході перемовин про акредитацію співробітників посольства Німеччини у РФ російська сторона знову підняла це питання і попросила про новий розгляд. У серпні чоловік подав нову заявку.

Під час другої спроби німецький консульський відділ не помітив підозри у шпигунстві, тому візу було надано.

Згідно з внутрішнім розслідуванням, попередження Федеральної служби захисту конституції Німеччини було проігноровано через помилку. Надалі помилку визнали, а візу анулювали.

Spiegel повідомляє, що така ситуація стала можливою завдяки тому, що МЗС Німеччини захотіло акредитувати своїх дипломатів у Москві. При цьому Німеччина повинна акредитувати російських дипломатів у Німеччині.

Зазначається, що випадкова видача візи була пов'язана з бажанням висловити вдячність російській стороні. При цьому сам факт того, що Німеччина продовжує акредитацію російських дипломатів, деякі держави сприймають з підозрою.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ