Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що країна підтримує повноправне членство України в ЄС у майбутньому.

Як повідомляє «Європейська правда», про це вона сказала на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві.


«Для мене нині зрозуміло, що Україна є однозначно частиною Європи, і тому мені дуже зрозуміла заявка України на членство у ЄС - повноправне членство. Ми наполягаємо на повному членстві України у Європейському Союзі. Ми хочемо провести поглиблену реформу у ЄС, це також буде наукою після цієї агресивної війни… Якщо говорити про статус кандидата, то я переконана, що - як сказала президентка Єврокомісії - ми знайдемо шлях для участі України у ЄС», - заявила Анналена Бербок.

Вона додала, що хоча невідомо, скільки ще буде тривати війна, вже зрозуміло, що Україна буде вільною і буде сама визначати своє майбутнє. 

«Це наша спільна мета і за це ми боремося спільно з вами», - зазначила глава МЗС Німеччини.

 

Зазначимо, стало відомо, що нотаріально завірену заяву про складання повноважень депутата Львівської обласної ради Козловський подав ще 6-го травня.

ІА "Вголос": НОВИНИ