Міністерство економіки Німеччини доручило федеральному мережевому агентству взяти під управління компанію Gazprom Germania.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Німецька влада взяла «дочку» «Газпрому» під контроль до 30 вересня. Уряд намагається забезпечити стабільність енергетичного сектору.

«Опікунське управління в Gazprom Germania – тимчасовий захід, пов'язаний з гарантуванням енергобезпеки в Німеччині», – заявив міністр Роберт Габек.

Минулого тижня «Газпром», очікуючи націоналізації своєї «дочки», спробував вийти з участі в Gazprom Germania, зазначає РБК-Україна.

31 березня «Газпром» заявив про припинення участі в товаристві з обмеженою відповідальністю «Газпром експорт бізнес-сервіси», яке залишилося єдиним акціонером Gazprom Germania.

Федеральний уряд, однак, може призначити перевірку, що в підсумку визнає цю угоду нікчемною. Підставою для цього може стати загроза національній безпеці.

Gazprom Germania керує великими газосховищами та є наразі незамінною на енергетичному ринку Німеччини.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації підрозділів «Газпрому» і «Роснєфті» в країні через занепокоєння щодо безпеки енергопостачання.

ІА "Вголос": НОВИНИ