Влада Німеччини не дала дозволу Іспанії на постачання Україні важкого озброєння німецького виробництва. Йдеться про 40 бойових танків Leopard-2.

Про це пише НВ.

Якби німецький уряд погодився, то це був би перший раз, коли країна-учасниця НАТО поставила Україні озброєння такого виду. Однак, в Альянсі, схоже, є неофіційна домовленість про відсутність прогресу в постачанні.

Федеральний уряд Німеччини попереджав іспанців у телефонних дзвінках, що цей крок «буде відхиленням від (хоча й цілком неформального та неофіційного, але) рішення всіх західних союзників не постачати Києву танки».

Німецьке видання зазначило, що танки 1990-х років настільки застаріли, що будуть готові до передачі Україні лише за кілька місяців. 

Нагадаємо, російська армія залучить усі резерви, щоб захопити Сєвєродонецьк. Ситуація в місті надзвичайно важка. Минулої ночі рашисти зруйнували вже другий міст. Проїхати ним неможливо.

Також, російські війська зрівнюють із землею Лисичанськ. Рашисти масово обстрілюють місто, через що гинуть та страждають мирні мешканці.

ІА "Вголос": НОВИНИ