У Головному військовому клінічному госпіталі відбулася презентація встановленого сучасного медобладнання, придбаного за грант у розмірі 1,5 мільйона євро, який надала ФРН.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«За угодою, підписаною між Бундесвером і Міністерством оборони України, німецька сторона надала фінансовий грант розміром 1,5 мільйона євро. За ці кошти закупили ультрасучасний ангіограф Alphenix, аналогів якого немає в Україні, та мобільні рентгенівські апарати для чотирьох реанімаційних відділень і клініки травматології», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, новий ангіограф дає можливість робити операції не лише на серці, а й на всіх судинних басейнах: головного мозку, на серці, периферичних артеріях і нижніх кінцівках.

Як зазначається, не менш важливими для госпіталю є мобільні або палатні рентгенівські апарати, які дозволяють робити рентген без транспортування хворого.

Під час презентації обладнання Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анка Фельдгузен зазначила, що пишається внеском, який її країна може зробити у благородній справі лікування поранених захисників України.

“Хочу завірити українців, що Німеччина підтримує і підтримуватиме Україну в її боротьбі за збереження суверенітету. Німецька сторона й надалі надаватиме допомогу, щоб ваші поранені військовослужбовці отримували якісне лікування. Мені також приємно, що, реформуючись, військова медицина України взяла за основу німецьку модель”, -наголосила вона.

У свою чергу, заступниця міністра оборони України Аліна Фролова під час презентаційного заходу зазначила, що українські військові лікарі набули чималого практичного досвіду в проведенні складних оперативних втручань і готові цим досвідом поділитися зі своїми німецькими колегами.

Як повідомлялося, представники української діаспори, волонтери та Міжнародна асоціація перевізників України передали гуманітарну допомогу на Донбас на суму понад 800 тисяч гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ