МЗС Німеччини закликало Київ закрити «Миротворець» після внесення в базу екс-канцлера, а тепер члена правління російського «Газпрому» та персонального друга президента Росії Герхарда Шредера.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря німецького МЗС газеті Die Zeit.

Зокрема, німецька сторона розкритикувала публікацію списків осіб, діяльність яких вважають антиукраїнською. Україна пояснює роботу порталу тим, що він розміщений на іноземному сервері.

"Ми раніше вже чітко пояснили нашу позицію українській стороні та закликали, щоб український уряд вжив заходів для припинення роботи цього сайту", — заявила прес-секретар німецького МЗС.

Шредер потрапив до бази "Миротворця" 8 листопада після публікації його інтерв’ю німецькій газеті Aachener Nachrichten, в якому він заявив, що Крим подарував Україні колишній генсек Радянського Союзу Нікіта Хрущов. На думку Шредера, світовій спільноті в майбутньому доведеться визнати, що Крим нібито належить Росії.

У "Миротворці" слова Шредера логічно розцінили як антиукраїнську пропаганду, замах на територіальну цілісність України та спробу легалізації захоплення Росією Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ