Німеччина з 25 червня дозволяє в'їзд вакцинованим українцям з метою відвідання близьких та друзів, а також з туристичною метою. 

Про це зазначається у повідомленні посольства Німеччини в Україні, інформує «Німецька хвиля».

«Якщо ви повністю вакциновані, починаючи з 25 червня 2021 ви зможете знову в'їжджати до Німеччини», - йдеться в повідомленні.

Повна вакцинація повинна бути завершена не пізніше ніж за 14 днів до дати в'їзду. Право в'їзду до Німеччини матимуть ті особи, які отримали щеплення однією з вакцин, визнаних Європейським агентством з лікарських засобів. Наразі це препарати від BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Перелік вакцин планується також розширити, щойно будуть завершені необхідні тестування, додали в німецькому посольстві.

Для в'їзду необхідно надати цифровий сертифікат COVID європейського зразка або аналог підтвердження вакцинації в цифровій або в паперовій формі, виданий німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами. Цей документ має містити наступну інформацію:

  1. Персональні дані вакцинованої особи (прізвище, ім’я та дата народження).
  2. Дата вакцинації, кількість вакцин.
  3. Назва вакцини.
  4. Назва захворювання, від якого було зроблено щеплення.
  5. Назва та адреса особи/установи, відповідальної за проведення вакцинації, а також
  6. підтвердження в письмовій або в електронній формі з електронним підписом або електронною печаткою від спеціаліста, який є відповідальною особою за проведення щеплення; у випадку відсутності такого підтвердження з адміністративних причин особа або установа, яка є відповідальною за проведення вакцинації, повинна видати документ відповідної форми, завірений печаткою та штампом державного зразка.

Для осіб, які одужали від хвороби, щеплення може складатися лише з однієї дози вакцини. Для підтвердження повної вакцинації особам, які одужали, необхідно також довести, що перед щепленням вони хворіли на коронавірус SARS-CoV-2. Підтвердженням факту хвороби має бути позитивний результат ПЛР-тесту, що зроблений мінімум 28 днів і максимум за півроку до в’їзду. Підтвердження одужання повинне бути німецькою, англійською, французькою, італійською або іспанською мовами в електронному вигляді або в паперовій формі.

«Паспорти вакцинації» для подорожей

Раніше повідомлялось, що у Євросоюзі остаточно затвердили COVID-сертифікати, які мають допомогти відновити вільний рух усередині ЄС, а також подорожі до Шенгену в умовах пандемії.

Україна теж запровадила сертифікат імунітету від коронавірусу. Це - паперовий документ, що визнаний на міжнародному рівні та враховує міжнародні медико-санітарні правила для перетину кордону. Його видає міністерство охорони здоров'я України.

Міністерство закордонних справ України веде переговори з низкою країн, аби прискорити процес безперешкодного перетину кордону українськими громадянами за наявності COVID-свідоцтва.

Відомство обіцяє, що найближчим часом з паперовим сертифікатом можна буде поїхати в Туреччину, Молдову, Угорщину, Ізраїль та інші країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ