Російські солдати обговорювали знищення мирних українців по радіозв'язку. Розмову вдалося перехопити спецслужбам Німеччини.

Масові вбивства жителів Бучі Київської області були частиною жорстокого плану російської армії. Солдати обговорювали це по радіозв'язку. Розмову вдалося перехопити.

Про це пише Spiegel з посиланням на німецьку розвідку (BND).

Як зазначає видання, німецька служба зовнішньої розвідки перехопила радіоповідомлення російських військових про вбивство мирних жителів у Бучі. 

«Хоча російська сторона заперечує вбивства сотень мирних українців у Бучі та називає це «провокацією», «наклепом» та «виставою», дані BND повністю спростовують цю позицію», - йдеться у повідомленні. 

Німецька розвідка перехопила радіоповідомлення, у якому один російський солдат повідомляє іншому, що тільки що вбив мирного жителя Бучі, який пересувався на велосипеді по одній з вулиць. Ймовірно, йдеться про українця, фото якого облетіло увесь світ.

Розвідка зауважує, що ключову роль у цих звірствах зіграли російські найманці, зокрема члени ПВК «Вагнер». За свідченнями місцевих, спочатку у місто зайшли молоді російські солдати. Потім їх змінили інші сили, зокрема чеченці. Тоді ситуація погіршилася, адже росіяни почали вбивати місцевих без причини.

Як писав «Вголос», Україна разом з фахівцями з усього світу проводять кібератаки проти Російської Федерації за різними векторами, а масштаби цих атак говорять про те, що це є першою світовою кібервійною.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ