Запобігти новим війнам, розв'язаним президентом росії путіним, може сигнал про те, що «НАТО не буде сидіти склавши руки, коли порушуються кордони і вбивають людей».

Так вважає німецький історик, професор Генріх Август Вінклер.

Експерт нагадав, що у 1990 році президент СРСР Михайло Горбачов підписав Паризьку хартію.

«Цей документ має створити вільний світ від Ванкувера до Владивостока – повний суверенітет держав, недоторканність національної території, вільний вибір альянсу. Найпізніше до 2014-го, з анексією Криму й війною на Донбасі, стало ясно, що росія сповнена рішучості вийти з Паризької хартії», – пояснив Вінклер.

За його словами, німці закривали очі на те, що сталося з 2014 року. І це було історично помилкою.

"Велика війна на території ЄС могла б статися, якби РФ атакувала державу-члена НАТО, наприклад, Литву. Ось чому так важливо, щоб Захід і Німеччина продовжували надавати масовану підтримку Україні в її захисті від російських окупантів", – підкреслив Вінклер.

Він додав, що Путін продовжує свою агресивну політику тоді, коли вважає, що йому нема чого боятися.

"Наш сигнал має бути таким: НАТО не буде сидіти склавши руки, коли порушуються кордони і вбивають людей! І той, хто нападає на одну країну НАТО, запускає справу про союз всього Північноатлантичного Альянсу. Тільки так ми можемо тримати Путіна у вузді", – підсумував історик.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Диверсанти залишають у прифронтових зонах небезпечні сейсмодатчики. Фото

На правому березі Херсонщини окупанти залишились без підкріплення – Хлань

Удар по авіабазі в Новофедорівці: військовий експерт оцінив втрати російської армії

ІА "Вголос": НОВИНИ