[media=155959,155960,155961,155962,155963] 

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook громадський активіст та організатор заходу Іван Вовк.

Акцію відбувалася  навпроти Посольства України в Королівстві Іспанія. Ініціювали вказані заходи, Українська патріотична асоціація «Воля», до якої приєдналися громадські активісти та іспанські патріоти, що підтримують Україну в боротьбі проти Московії.

Після того, як учасники події запалили смолоскипи і розгорнули прапори України, Іспанії, ОУН (революційної) та УПА «Воля», а також банери із зображенням символіки Дивізії «Галичина» та міжнародної акції Всесвітнього Руху Патріотів України «Stop Putin - Stop War», до них звернувся організатор заходу - голова Української патріотичної асоціації «Воля» свободівець Іван Вовк. 

Враховуючи значну частину іспанців, які брали участь в акції, націоналіст іспанською мовою розповів присутнім про мотиви і героїчний шлях Дивізії «Галичина» у боротьбі проти московських загарбників, про життя і діяльність старійшини української спільноти в Іспанії - нині покійного офіцера вказаної Дивізії Теодора Барабаша, про жахливу операцію «Вісла» і антиукраїнські випади нинішньої польської правлячої верхівки та знахабнілих вандалів, про загальну ситуацію в Україні та обстановку на московсько-українському фронті. 
На завершення учасники заходу виконали Національний Гімн України. Іспанські камарадас заявили про свою підтримку українців, які власним прикладом боротьби за національну і соціальну справедливість надихають європейські народи на боротьбу за Європу вільних націй. 
Не обійшлося без курйозів - вже після закінчення акції до Посольства України під'їхав мікроавтобус поліції «Antidisturbios» (аналог українського спецпідрозділу по боротьбі проти масових заворушень).

«Враховуючи те, що представники таких підрозділів виїжджають лише за повідомленням про серйозні групові порушення громадського порядку, є підстави вважати, що їх викликав Посол України в Іспанії, якому давно не до вподоби діяльність українських патріотів у країні Сервантеса. 
Однак, «заявник» прорахувався - порушення закону з боку учасників заходу виявлено не було. Ніщо не зупинить Ідею, час якої настав - крилата фраза Провідника ОУН (революційної) Степана Бандери сьогодні актуальна, як ніколи!», - написав голова Української патріотичної асоціації «Воля» Іван Вовк. 

ІА "Вголос": НОВИНИ