НМТ з математики – один із найскладніших предметів для вступу до вишів України. До того ж це обов’язковий предмет. Тож, аби успішно скласти тест, потрібно ретельно готуватися. Одним зі способів підготовки є заняття з репетитором математики – у Львові чи онлайн.

Як випускники у Львові та Львівській області впоралися з НМТ: аналіз результатів

За підсумками НМТ 2023 року, середній бал з математики в обласному центрі та області склав 148,3. Якщо порівнювати цей показник із середнім показником по Україні (150,6), то він на 2,3 бала нижчий. Найвищий результат з математики у Львові та Львівській області отримав один із випускників Львівської гімназії №12, який набрав 200 балів.

Хоча показники по НМТ в цілому по Львівщині доволі високі, підсумки блоку з математики свідчать про необхідність приділити вивченню цього предмета більше уваги.

Який попит на репетиторів у Львові?

За даними дослідження, проведеного Vgolos.ua, потреба в приватних педагогах розподіляється наступним чином:

  • найвищий попит на репетиторів з математики;
  • на другому місці за частотою пошуку – репетитори з української мови та літератури;
  • на третьому місці – репетитори з історії України.

Робимо висновок, що математика в місті – найбільш популярний предмет для індивідуальних занять. Тож репетитори з математики у Львові – одні із найчастіше затребуваних педагогів.

Які ціни на репетиторів у Львові та Львівській області?

Згідно зі статистикою репетиторського маркетплейса BUKI, середня вартість 60-хвилинного заняття з репетитором математики по Україні складає 249 грн. Водночас послуги репетитора математики у Львові дещо дешевші: середня ціна по місту складає всього 213 грн/год.

Орієнтовна вартість саме підготовки до НМТ дорівнює близько 225 грн/год. З іншого боку, чимало педагогів, які викладають онлайн, в середньому пропонують ціну у 200 грн/год.

Як батьки можуть допомогти своїм дітям у підготовці до НМТ з математики?

Якщо ви вирішили звернутися за допомогою до репетитора, то рекомендуємо вам дотримуватися таких порад:

  1. Почніть шукати репетитора якомога раніше. Краще зробити це за 1,5-2 роки до періоду тестування. Так у вас буде більше часу оцінити ефективність занять з вибраним педагогом.
  2. Почитайте відгуки про репетиторів у Львові. Це дасть вам змогу обрати кваліфікованого викладача. Адже для підготовки до НМТ потрібен репетитор з досвідом.
  3. Проведіть співбесіду. Зустріньтеся з репетитором особисто, очно чи онлайн, щоб оцінити його кваліфікацію та досвід.
  4. Обговоріть з репетитором свої цілі та очікування від занять. Це допоможе відразу спрямувати навчання у потрібне вам русло.

Математика – це необхідна, хоч і складна дисципліна. Добре підготуватися до НМТ з цього предмету реально. Один зі способів успішної підготовки – завчасно почати заняття з індивідуальним педагогом. Запит на репетиторів з математики у Львові дуже високий. Можна знайти фахівців як для онлайн, так і для очного навчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ