Очільник Офісу президента Андрій Єрмак пересувається на автомобілі «Мерседес», номери якого не відображаються в базі Нацполіції.

Відповідне розслідування провели журналісти «Схем» від «Радіо Свобода».

Зокрема, «король доріг» не зможе отримати штраф за порушення ПДР, адже по базі авто не «пробивається». Журналісти неодноразово змогли зафіксувати те, як Єрмак нехтує правилами дорожнього руху.

Розслідувачі зазначають, що посада Єрмака не належать до таких, якій передбачена державна охорона (а значить, і заходи «шифрування»). Інших же причин використання ним «номерів прикриття» в ОП не повідомили.

Журналісти наводять декілька фактів, коли, пересуваючись на Mercedes з номерами прикриття, керівник Офісу президента порушував правила дорожнього руху. Зокрема, 13 березня вони зафіксували, як це авто виїжджало на смугу руху громадського транспорту в центрі Києва.

А 15 липня Mercedes, яким користується Андрій Єрмак, виїхав із Офісу президента, попрямував у бік Верховної Ради, потім спустився вулицею Грушевського – і через подвійну суцільну повернув на зустрічну смугу, щоб дістатися столичного бутика Sanahunt.

За даними «Схем», навесні цей автомобіль мав інші номери, яких теж не було в базі Нацполіції.

«Mercedes, яким користується керівник ОП, має номерні знаки, за якими в єдиному державному реєстрі МВС не зареєстрований жодний транспортний засіб. Це означає, що Андрій Єрмак не отримає штрафів за перевищення швидкості, а якщо поліцейський спробує подивитись номер цієї автівки в базі, то його там не виявиться», – йдеться у матеріалі.

[media=86488,86489,86490]

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ