9 жовтня Кабінет міністрів затвердив законопроект Міністерства внутрішніх справ про зміну порядку виготовлення та видачі номерів для транспортних засобів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Тепер при реєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС людина буде отримувати свідоцтво про реєстрацію, а номерний знак на свій розсуд замовлятиме в тому місці, яке має право виготовляти їх за державним стандартом.

«Наша ініціатива дає можливість громадянам на свій розсуд вибирати комбінації номерних знаків, які є у вільному доступі, а не тільки ті, які є в сервісному центрі МВС», - заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.
При цьому, передача функції виготовлення номерних знаків буде сприяти економії державних коштів та спрощення процедури надання адміністративних послуг.

У власника автомобіля буде можливість зайти в Електронний кабінет водія, знайти вільний номер і забронювати його. Крім того, передача цієї функції суб'єктам господарювання сприятиме розвитку малого бізнесу.

Раніше Вголос писав:

  • Українцям приходитимуть «листи щастя» за порушення ПДР.
  • Відтепер українці зможуть отримувати інформацію про штрафи та борги за виконавчими провадженнями прямо у додатку Дія. Крім того у тому ж додатку доступна можливість сплатити усі штрафи та борги.

ІА "Вголос": НОВИНИ