У суботу, 13 липня, Президент України Володимир Зеленський виявив бажання звільнити з посади голову «Укртрансбезпеки» Михайла Ноняка.

На заяву глави держави відреагував сам посадовець. На сторінці у Facebook Ноняк наголосив, що скарга в.о. голови Одеської ОДА Світлани Шаталової на нього є кричущим фактом маніпуляції високими чиновниками виконавчої влади і свідомістю громадян

За його словами, Одеська обласна адміністрація не зробила нічого, щоб сприяти збільшенню граничної штатної чисельності служби, знаючи, що управління «Укртрансбезпеки» в Одеській області має 5 мобільних комплексів для здійснення габаритно-вагового контролю, що в області ще є 4 комплекси Укравтодору та 2 стаціонарні комплекси (а для забезпечення цілодобової роботи одного комплексу потрібно як мінімум 8 інспекторів, а в територіальному органі Укртрансбезпеки їх всього 24 і вони не можуть забезпечити ефективне обслуговування усіх комплексів.

Чиновник зазначив, що Одеська ОДА закупила і блокувальники руху для транспортних засобів, які перевозять більше дозволеної норми, передала їх Нацполіції, але жодного разу вони так і не були застосовані.

Водночас він заявив, що сума в 1000 грн за проїзд перевантаженого автомобіля фігурує у схемі, запровадженій співробітниками Одеського управління «Укравтодору» не без підтримки ОДА на найвищому рівні.

Також Ноняк заявив про існування «схеми із підміною інформації», коли перевантажені автомобілі оформляються інспекторами Облавтодору як контейнеровози, не будучи такими насправді, коли на пунктах здійснення габаритно-вагового контролю несподівано вимикається світло і «вмикається» зелений коридор для перевантажених «своїх» авто, коли на невизначений термін (який може тривати до тижня) припиняється робота стаціонарних комплексів і жодним чином не повідомляється про це керівництво територіального органу.

Як писав «Вголос», Зеленський звернеться до Гройсмана з проханням звільнити голову «Укртрансбезпеки».

ІА "Вголос": НОВИНИ