Заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко заявив, що рішення щодо проведення наступної зустрічі лідерів «нормандської четвірки» буде прийматися виходячи з реалізації попередніх домовленостей.

Про це інформує " РБК«.

Грушко підмітив, що на попередній зустрічі в Парижі було вирішено, що наступні переговори у даному форматі відбудуться  задля підведення підсумків щодо реалізації попередніх домовленостей: розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмайєра в українське законодавство тощо.

Згідно зі словами російського політика, мають бути виконані безпекові та політичні зобов'язання, оскільки рух по цьому шляху наблизить сторони до виконання Мінських домовленостей.

Грушко наголосив, що однією з головних перешкод на шляху до нової зустрічі в »нормандському форматі« є , на його думку, невиконання українською стороною певних зобов'язань.

Зокрема йдеться про небажання української влади починати процес переговорів з »представниками так званих республік «Д/ЛНР».

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив,  що зустріч лідерів «нормандської четвірки» у квітні може не відбутися.

Як писав «Вголос»,  “Два меседжі”: Пристайко розповів про головні завдання України на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ