Протягом трьох десятиліть незалежності в нашій країні відбулось чимало змін. За цей період розвинулась й вітчизняна fashion-індустрія. В Україні з'явилось безліч якісних українських брендів, які не лише стали альтернативою світовому мас-маркету, а й здобули неабияку популярність за кордоном. З цієї нагоди розповідаємо про ті українські бренди, магазини яких можна відвідати у Львові.

Ну що? Вирушаємо у фешн-подорож львівськими шоу-румами?

MustHave

MustHave —  це український бренд, який створює неймовірні речі для українських красунь вже більше 10-ти років. Його засновниці Анна Бец та Анастасія Дзюба почали з невеличкої крамнички у малесенькому містечку Бердичеві, а вже сьогодні їм вдалось досягнули неймовірних успіхів у вітчизняній fashion-індустрії. Зараз бренд має власне виробництво площею 1500 кв. м та дев'ять магазинів у інших містах України. 

https://www.instagram.com/p/CSMAkxxoubt/

«Асортимент бренду включає якісний діловий, вечірній і щоденний жіночий одяг. Для виробництва продукції ми закуповуємо тканини та фурнітуру у лідерів галузі в Європі. Кожного сезону презентуємо авторські принти, спеціально розроблені креативною командою бренда, що знаходить відгук у покупців MustHave у всьому світі», - розповідають дизайнерки на веб-сайті бренду.  

З 2017 року шоу-рум цього виробника відкрито і у Львові. Крізь цю затишну крамничку дійсно складно пройти повз. Жіночні та витончені речі, які красуються на її вітринах, не залишать байдужою жодну львів'янку. 

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Миколи Коперника, 7
  • вул. Під Дубом, 7б (ТРЦ Форум Львів)

THE LACE

THE LACE – ще один український виробник витонченого жіночого одягу, магазин якого є у нашому місті. Бренд створило подружжя Альбіни та Ігоря Красних у 2016 році в столиці України. Загалом, за п'ять років ведення бізнесу сімейній парі вдалось відкрити три магазини в Києві та один – у Львові.  

За словами засновників, назва THE LACE, яка з англійської перекладається як «кружево», чудово описує концепцію їхнього бренду. Кружево – це про жіночність та витонченість, тож і вони своїм одягом підкреслюють ці чудові якості в жінках. 

«У колекціях бренду можна простежити єдину концепцію, а саме – розслаблені силуети, витончена довжина міді, цікаві принти, лаконічний крій. Всі речі просочені жіночністю та елегантністю, а ще вони відмінно поєднуються між собою», –  йдеться на веб-сайті виробника. 

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Августина Волошина, 6

SHE by K.

Ще один стильний український бренд з магазинчиком у самому серці Львова. Бренд SHE by K. був створений три роки тому, а вже сьогодні користується неабиякою популярністю серед українських модниць. 

 «»She by K.« - це не просто речі, а елемент гардеробу, який має характер. Такий ж емоційний, яскравий, запальний та виразний, як і людина, яка його обирає. Настільки універсальні та зручні речі, що краще і не вигадаєш», розповідають про себе She by K. 

За словами його засновниці Марти, She by K. це одяг про тебе і для тебе. Основна ціль, якою вона керувалася, розпочинаючи власну справу створити носибельний одяг, який можна легко поєднати між собою та будь-якою парою взуття, неважливо, чи це підбори чи це взуття на низькому ходу.

А ще жінка переконана: український одяг це круто! Адже це, в першу чергу про якість, стиль, унікальність та доступність. 

Шоу-рум цього бренду також можна знайти і в інших містах України. Зокрема,  She by K. представлені в Києві, Ужгороді та Рівному. З вересня бренд також планує виходити на міжнародний рівень і його одяг буде представлено в онлайн-магазинах Польщі та Мальти.

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Шевська, 12 (ТЦ «Вернісаж»)

DIA DIA

Магазин бренду DIA DIA ще одна чудова знахідка для львів'янок, які полюбляють створювати романтичні образи. Тут можна придбати якісні, недорогі та красиві речі. І, що найголовніше, все це від українського виробника. 

Аби створити власний бренд його засновниця Діана Сидунчак пройшла довгий та тернистий шлях. Дівчина закінчила юридичний факультет і зрозуміла, що не хоче пов'язувати життя із цією професією. Натомість, вона захопилася пошиттям суконь та почала викладати фото своїх перших речей на сторінці в Instagram. Через деякий час з'явились і перші клієнти. Так дівчина зробила перші кроки у веденні бізнесу.

DIA DIA з'явився на світ у 2015 році. За 7 років дівчині вдалось створити відомий бренд, який сьогодні користується неабиякою популярністю серед дівчат. 

«Індивідуальний підхід до кожного клієнта – це ключ до нашого спільного успіху. Нам важливо, щоб ти відчувала нашу турботу та знайшла у нас саме ту річ, яку шукала та яка ідеально підійде саме для тебе. Унікальність – кожна з нас є неповторна і наша місія це довести. В нас тільки лімітовані колекції, в яких ти знайдеш саме «ту сукню», яка підкреслить твою індивідуальність та красу. Будь яскравою та стань центром уваги на будь-якій подіі. Найголовніша перевага — це доступна ціна для речей із натуральної тканини та високою якістю пошиття», - розповідає дизайнерка на веб-сторінці бренду. 

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Шевська, 12 (ТЦ «Вернісаж»)

 Papaya

Нові колекції цього українського бренду – справжнє свято для української молоді. Ця мережа магазинів вже давно стала чи не найулюбленішою й серед львів'янок, які пильно відстежують останні тренди моди. 

Український молодіжний бренд PAPAYA на ринку fashion-індустрії вже більше дев'яти років. Сьогодні мережа магазинів цього виробника представлена у трьох містах України, зокрема, і у Львові. 

«Основна місія бренду – допомогати дівчатам почувати себе зіркою кожного дня на вулицях міста. «Ти задаєш ритм твого міста, ти диктуєш його стиль та змушуєш оточуючих дивуватися і посміхатися» – саме такий посил закладаємо у всі наші колекції», - розповідають дизайнери. 

Засновник бренду Papaya Валерій Максименко переконаний: носити українське це насамперед пишатися своїми. 

«Власне українські бренди роблять життя українок стильніше та яскравіше, а також допомагають розвивати економіку, виробництва та сферу моди! Щодня вся команда PAPAYA доводить, що локальні українські бренди виготовляють якісний та стильний продукт, який на рівні з европейськими/світовими брендами і ми цим пишаємося!», - підкреслює він. 

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Петра Дорошенка, 15
  • вул. Пантелеймона Куліша, 46

Rayon

Який він, стиль львівських районів? На це запитання шукайте відповідь у шоу-румі українського бренду Rayon. Магазин для справжніх поціновувачів вуличного стилю в одязі відкрили в місті у 2018 році. 

«Ми вирішили створити ком’юніті таких людей, як ми: позитивних самодостатніх амбітних, які усвідомлюють свій потенціал і не збираються його марнувати. Пізніше цього ж року до нас дійшло, що найкращим способом зібрати таку ком’юніті буде одяг. Бо ж саме через одяг ти виражаєш свої погляди і певну приналежність до чогось»,  розповідають про себе засновники бренду. 

Вони підкреслюють, що Rayon  це не звичайний бренд одягу, а лайфстайл бренд. 

"Наша ідея проста – де б ти не опинився і ким би не став, пам’ятай, звідки все почалось.
Поважай своє походження. Наше походження – це місто Львів – серце України і всього світу. Це місто щодня надихає нас, тому в наших продуктах тут і там можна відчути його вайб, мотиви і автентичний стиль життя. А вся діяльність нашого бренду спрямована на те, щоб місто Львів було написано великими літерами на карті світу",  йдеться на офіційному веб-сайті львівського шоу-руму.

Де розташований шоу-рум?

  • вул. Братів Рогатинців, 32

ІА "Вголос": НОВИНИ