Нова глава Єврокомісії: не можна ігнорувати аргумент Польщі про 1,5 млн біженців з України.

Про це сказала фон дер Ляєн в інтерв'ю групі європейських ЗМІ, повідомляє «Європейська правда».

Обрана голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС не може «ігнорувати» аргументи країн, які відмовляються приймати біженців з Африки та Близького Сходу, навівши як приклад заяви Польщі про начебто прибуття в країну 1,5 млн біженців з України.

«Наприклад, Польща стверджує, що прийняла 1,5 мільйона українців - з країни, де протягом багатьох років триває гібридна війна, в якій люди продовжують вмирати», - говорить вона.

Як повідомляється, глава Єврокомісії більше не виступає за утворення «Сполучених Штатів Європи». І додала, що її бажання стало «більш зрілим і реалістичним».

Фон дер Ляєн зазначила, що з Кремлем треба говорити з позиції сили і зберігати поточні санкції проти Росії.

Нагадаємо, польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, виправдовуючи перед ЄС відмову приймати шукачів притулку з країн Африки та Близького Сходу, заявив, що 1,5 млн українців в Польщі не є зареєстрованим користувачем біженцями тільки тому, що «в Польщі легко знайти роботу».

Українська сторона спростовувала ці заяви. Зокрема, Посольство України в Польщі оприлюднило заяву про «реальну кількість українських біженців».

Нагадаймо, Єврокомісія оприлюднила плани стратегічного розвитку ЄС на 2019–2024 роки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ