У цьому випадку йдеться про військову агресію з боку Російської Федерації.

Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції-дискусії заявив офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Володимир Скоростецький, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, новий документ має бути не стільки декларативним, скільки визначати конкретні правила гри.

«Ми мусимо мати під рукою справжній алгоритм дій, за яким житиме Україна під час війни з Росією. Документ, який чітко відповідатиме на запитання «Хто?», «Де?» і «Як?» оборонятиме суверенітет України», – наголосив підполковник.

Він також сказав, що в нову редакцію документа необхідно внести такі поняття, як «волонтерський рух» і «добровольчий рух», які з’явилися торік під час розгортання воєнного конфлікту на Донбасі.

«У документі не враховано волонтерський рух. Ми також не знаємо, що робити з добровольчими батальйонами і добровольцями, які й досі не мають юридичного статусу. Є проблеми і з поглядами населення на мобілізацію. Все це треба прописувати», – підкреслив Володимир Скоростецький.

Окрім того, на думку підполковника, у нову редакцію воєнної доктрини потрібно внести такі поняття, як «НАТО», «Росія», «союзники».

«У старій редакції воєнної доктрини немає цих слів, хоча вони мусять там бути. Бо з ким ми ведемо війну? Чому потребуємо підтримки НАТО?» – зазначив підполковник і додав, що сподівається найближчим часом побачити документ, бо війна в Україні триває, а правил гри немає.

Як писав «Вголос», нині Україна живе за воєнною доктриною, яку було ухвалено 2012 року за часів правління Януковича.

ІА "Вголос": НОВИНИ