Про це у понеділок, 7 травня, під час брифінгу «Нова українська школа на Львівщині» розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає кореспондент «Вголосу».  

За  її словами, 40% від цієї суми,  а це понад 28 млн грн – на меблі, ще понад 28 млн грн – на дидактику для дітей, які підуть у перший клас, і понад 14  млн грн – на закупівлю комп’ютерного обладнання для шкіл.  

«Окрім того, ми скеровуємо субвенцію – 2,8 млн грн з 28 млн, які прийшли для області, на підготовку вчителів, які беруть участь у тренінгах. Це ті вчителі, які цього року вчитимуть перші класи.  До тренінгів задіюють також вчителів іноземних мов, директорів шкіл та їх заступників. Впродовж цього тижня субвенцію скерують на території», - додала  Любомира Мандзій.

Як додала координатор НУШ у Львівській області Ольга Банах, у нашій області підготували 7 тренерів для Нової української школи всеукраїнського рівня. Також 99 тренерів, які підготовані тренерами вищого рівня. Вони проводять навчання педагогам. «Навчається 1873 педагоги початкованої школи і 925 заступників директорів долучилися до семінарів-тренінгів. Всі проходять навчання також на онлайн-платформі».

Зазначимо, торік до проекту Нової школи долучилося 9 пілотних шкіл зі Львівщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ