Нервово-паралітичної речовини, яка ще залишилася у флаконі після подій у Солсбері, вистачило б для того, щоб отруїти ще кілька тисяч осіб.

Про це заявив офіцер поліції Дін Хейдон, який керує розслідуванням отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки, - пише ВВС.

"Йдеться про контрафактну пляшечку з етикеткою Nina Ricci, яку британець Чарлі Роулі підібрав у парку в Солсбері в червні 2018 року. Він потім подарував його своїй подрузі Дон Стерджесс, вважаючи, що в ньому знаходяться парфуми», - розповів Хейдон, продемонструвавши копію флакона з отруйною речовиною.

За розміром пляшечка дуже невелика. У неї був запаяний ковпачок, який і містив речовину «Новачок». Нападники розкрили контейнер, вставили дозатор, а потім зверху помістили розприскувач«, - зауважив офіцер поліції.

На думку британської поліції, флакон був спеціально сконструйований так, щоб його можна було легко пронести через систему огляду в аеропорту, а потім зібрати і використовувати без загрози для здоров'я виконавців отруєння.

»Коли ми знайшли пляшечку, там ще була значна кількість «Новачка», - сказав Хейдон.

Офіцер відповів, що речовини могло б вистачити для того, щоб отруїти ще кілька тисяч чоловік.

ІА "Вголос": НОВИНИ