Крім безпрецедентних людських та фінансових втрат, внаслідок віроломного нападу на Україну країна-агресор відчує обмеження, які торкнуться кожного її громадянина. Зокрема, провідні технологічні компанії світу накладають обмеження на постачання до росії базових компонентів сучасної комп'ютерної техніки.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє російське видання РБК. 


За словами джерел журналістів,  ці компанії в усній формі повідомили російських виробників, що продукція AMD та Intel тимчасово не поставляється на територію Росії. Відомо, що партнери російських компаній з Китаю вже отримують повідомлення від локального офісу Intel про заборону постачання процесорів до Росії, доповнив він. Призупинення поставок процесорів від AMD та Intel підтвердив і представник Асоціації російських розробників та виробників електроніки (АРПЕ).

Обоє технологічних гіганта оголосили про своє рішення в усній формі. Причиною санкцій вони назвали напад Росії на Україну, проти якого виступає та об'єднується увесь світ.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", мільярдер та дослідник Ілон Маск заявив, що новий бездротовий супутниковий інтернет Starlink скоро буде доступний в Україні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ