Про це йдеться у програмі «Правда. Розслідування» на телеканалі НТА.

Ще у 2015 році команда нового міністра юстиції Павла Петренка обіцяла нові обличчя, радикальні зміни та знищення старих схем. Втім, у львівській юстиції такі новації, схоже, протримались недовго.

Так, на посаду тимчасового керівника установи, а потім і першим заступником нової очільниці львівської юстиції Іванни Смачило призначили Романа Мазура. У системі юстиції – це не нова людина, адже свого часу він очолював міське управління. Йому ж львівське юридичне товариство закидає бездіяльність щодо ліквідації міської юстиції як юридичної особи у 2016 році. Адже саме він був головою ліквідаційної комісії, і саме на ньому лежала відповідальність й щодо передачі архівів реєстраційних справ у сфері нерухомості міській раді.

Чимало запитань є і до поданої паном Мазуром декларації. Практично уся нерухомість належить його дружині Галині, начальниці управління житлового господарства ЛМР. Тут і квартири, і не одна земельна ділянка, навіть невеличкий котедж за містом… Як двоє чиновників допрацювались до такого різноманіття?

До того ж, активісти переконують: за час, коли пан Мазур виконував обов’язки керівника юстиції, на старі посади перевели чимало одіозних кадрів, яких давно мали звільнити із державної служби.

Також, за словами пана Жукровського, не на своєму місці та загрозою системі є і Андрій Крохмальний, якого він свого часу звільнив з посади начальника відділу з питань нотаріату, перевівши на посаду начальника відділу судової роботи та міжнародного співробітництва. Та тільки крісло Жукровського похитнулось, Крохмального повернули на «тепленьке» місце в нотаріаті.

Більше дивіться у відео. Нагадаємо, програма «Правда .Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ