Космічна зйомка зафіксувала, що Керченський міст, який незаконно збудувала Росія, зміщується.

Про це пише Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, зафіксовано декілька критичних ділянок Кримського мосту, де відбуваються процеси зміщення.

Так, за даними міністерства, у районі штучного насипу з боку Кримського півострова відмічаються об’єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття).

"У центральній частині мосту відмічається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Однак арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік ", - додали у МінТОТ.

Водночас, у прес-центрі зазначають, що у центральній частині мосту відмічається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік, але арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік.

Як зауважили у МінТОТ, на території острова Тузла частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік, а об’єкти поруч з ділянкою мосту просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік.

За оцінками фахівців, виявлені вертикальні зміщення арок Керченського мосту свідчать про нестабільність морського дна у місцях встановлення опор та мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть загрожувати життю і здоров’ю людей.

При цьому, додали у міністерстві, складні погодні умови особливо у зимовий період в сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізуючі фактори впливу на стійкість Керченського мосту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ