Про це повідомляє Forbes.

«Частина сайтів компаній недоступна, інша частина повідомляє про закриття на реконструкцію», - йдеться в повідомленні

Зокрема, недоступні сайти компаній «Базел», Rusal, Renova, «Нафта Москва», а на веб-сторінку групи компаній EN + можна зайти тільки за IP-адресою (унікальна цифрова адреса в мережі замість літерної, яка зазвичай використовується для набору).

Зазначається, що всі ці компанії належать бізнесменам, які потрапили під нові санкції США. Так, «Базел», EN + , що входить в нього, і частково US Rusal належать Олегу Дерипасці, Renova - Віктору Вексельбергу, «Нафта Москва» - Сулейману Керімову.

«Можливо, непрацездатність сайтів пов'язана з відмовою хостингових компаній співпрацювати з вищепереліченими компаніями», - наголошує видання.

Як писав «Вголос», через нові санкції США щодо російських бізнесменів і компаній, втрати мільярдерів Росії сягнули понад $15 млрд за 9 квітня.

Нагадаємо, 6 квітня управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки, провівши консультації з Державним департаментом, визначило сім російських олігархів і 12 компаній, якими вони володіють, та ще 17 російських вищих посадових осіб для введення обмежувальних заходів у вигляді санкцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ