Європейська служба зовнішніх дій звинувачує Росію у введенні інформаційної кампанії з дезінформації щодо поширення коронавірусу світі.

Про це йдеться у відповідному документі, з яким ознайомилося інформаційне агенство Reuters

Зокрема зазначається, що Росія поширює різними іноземними мовами недостовірну та суперечливу інформацію в інтернеті.

Повідомляється, що головним завданням РФ є  ускладнення комунікації в ЄС та розпалювання паніки та недовіри серед західного суспільства щодо дій  влади у боротьбі з небезпечним коронавірусом.

Починаючи з 22 січня 2020 року спеціалізована база даних ЄС зафіксувала щонайменше 70 випадків дезінформації щодо нового вірусу пневмонії.

Європейська служба зовнішніх дій наводить низку прикладів маніпуляції інформацією щодо COVID -19 в Європі.

Зокрема йдеться і про протести у Нових Санжарах, лист МОЗ України про нібито 5 випадків інфікування коронавірусом, і дані про те, що система охорони здоров'я Італії не може впоратися зі спалахом епідемії в країні, і те, що лікарі обиратимуть, хто виживе, а хто помре, через нестачу ліжок у медзакладах.

Також  у документі згадується і про такі фейки , як інфікування COVID-19 словацького прем’єра Петера Пеллегріні, який перед тим контактував з багатьма політиками та створення коронавірусу Заходом, задля отриамання біологічної зброї.

У Європі вважають, що таким чином Кремль намагається загострити кризу охорони здоров'я та в подальшому спробувати підірвати європейську спільноту.

Представники  Європейської служби зовнішніх дій зазначили, що ЄС уже звернувся до Google, Facebook, Twitter та Microsoft з метою обговорення протидії дезінформації щодо  пандемії коронавірусу.

Як писав «Вголос», фронтмен популярної української групи, якого терміново госпіталізували, повідомив про результати тесту на коронавірус: деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ