Наявного контингенту росіян в так званій Придністровській молдавській республіці не достатньо для наступу на Україну. Крім того, громадяни, які можуть бути мобілізовані до російської армії в ПМР, виїжджають на територію Молдови.

Про це повідомив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає «Укрінформ».

«Зрозуміло, що наявного контингенту російських сил в так званій ПМР, а насправді окупованій частині Молдови, не достатньо для ефективних наступальних дій з придністровського напрямку на Україну. Але що стосується провокацій, вони можливі. Неодноразово говорилось, і це не секрет, що відповідь на подібні провокації буде і буде рішучою», – зазначив Юсов.

Представник розвідки зауважив, що влада Молдови застерігала «Придністровську молдавську республіку» від порушень і законодавства Молдови, і міжнародного законодавства, тому населення Придністров’я, а також військові з російським громадянством, добре поінформовані про наслідки військових дій.

Як писав «Вголос»,  речниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що ще до повномасштабного вторгнення рф в Україну, потенційні ризики з боку Придністров'я були очевидні, тому на кордоні розгорнуто оборону. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»: 

Зеленський назвав головну потребу України у війні, щоб зупинити Росію

Путін зібрав Раду безпеки. Про що говорили

СБУ викрила священника московського патріархату, що співпрацював з ФБС. Фото

ІА "Вголос": НОВИНИ