Через війну в українських містах не буде масового святкування Нового року та Різдва. Та все ж, щоб підтримати людей та подарувати свято дітям, у деяких обласних центрах встановили ялинку.

Новорічну ялинку встановлено менше ніж у половині обласних центрів України. Відмовилися від ялинки у Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Херсоні, Чернівцях, Чернігові та Черкасах. 

У столиці 19 грудня відкрили «Ялинку незламності» на Софійській площі. Її висота 12 метрів, прикрашена іграшками минулих років – близько тисячі куль синього та жовтого кольору, білими голубами, зображенням захисника Києва – Архістратига Михайла та прапорами країн-союзників. На вершині ялинки Герб України.

Крім того, вона прикрашена енергозберігаючими гірляндами: їх вмикатимуть від генератора з 17 до 21 години.

Головну ялинку Львову подарувало місцеве шкіряне підприємство. Ялинка дещо менша, ніж у попередні роки – має висоту 14 метрів (у попередні роки сягала 17-20 м).

Різдвяне дерево прикрасив стилізований протитанковий їжак, зроблений на «Львівелектротранс». Вага «прикраси» – 1,3 кг, розмір – 1,2 м.

У Харкові також коштом бізнесу встановили новорічну ялинку на станції метро «Університет». Локацію вибирали з міркувань безпеки – місто регулярно обстрілюють окупанти.

Ялинку в стилі мілітарі встановили в Миколаєві: дерево зробили з маскувальних сіток. 

В Івано-Франківську встановили «Ялинку перемоги», прикрашену дитячими 350-ма дитячими малюнками з гербами деокупованих міст, янголами-захисниками, псом Патроном та патріотичними гаслами.

 

Одразу 12 новорічних ялинок встановили у Кропивницькому. Така кількість пов'язана з акцією «Кіровоградщина серцем із вами» на підтримку найбільш постраждалих від війни міст: ялинки присвячені Волновасі, Гостомелю, Охтирці, Миколаєву, Чернігову, Харкову, Херсону, Ірпеню, Маріуполю та Бучі.

У Луцьку три живі ялинки прикрасили іграшками, зробленими викладачами та учнями художніх шкіл.

У Хмельницькому ялинку встановили у центрі міста на привезеному з Харківщини уламку російської ракети С-300.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ