Шостий пакет санкцій Європейського Союзу проти рф має виняток для окремих країн, що є небезпечним прецедентом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю на телемарафоні, пише Укрінформ.

«У цьому рішенні є позитив і є небезпечний прецедент. Позитив у тому, що все-таки дотиснули, тому що дуже важко народжувалося це нафтове ембарго… Небезпечний прецедент у тому, що було знайдено рішення, яке по суті створило окремий режим для країн, які отримують нафту по південній гілці нафтопроводу «Дружба», - сказав Кулеба.

Міністр зауважив, що прийняття пакета було затримано через тиск Угорщини, яка буде отримувати нафту разом із Чехією та Словаччиною.

«Небезпека в тому, що тепер, обговорюючи будь-які санкції, створено прецедент, коли в якихось країнах створюється окремий режим. Немає стовідсоткової єдності, є певна така гнучка єдність», - застеріг глава МЗС.

Водночас Кулеба оцінив черговий пакет санкції проти рф, адже 90% нафти з рф потрапить під ембарго.

«Дійсно шостий пакет є потужним, дві гірчинки у цій історії – це час, який це зайняло, і ось цей прецедент створення окремого режиму для деяких країн», - підсумував глава української дипломатії.

Нагадаємо, Польща з 1 липня припинить виплати допомоги для українських біженців.

Допомога в розмірі 40 злотих (близько 320 гривень) на день на харчування та проживання виплачувалася з початку російського вторгнення в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ