Міст створюватиме незручності для майбутньої житлової забудови, яку планують звести у районі найближчим часом.

На місці супермаркету “Арсен” на вулиці Науковій планують зводити житловий комплекс. Якщо ж у цьому районі буде міст із насиченим рухом, квартири коштуватимуть на багато дешевше.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканлі NTA заявив депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський.

Він наголосив: шляхопровід на Науковій потрібно добудовувати, а не знищувати. Політик переконаний, що так і буде. Водночас, говорячи про бажання міської влади і, зокрема “Самопомочі” демонтувати міст та частку в розбудові моста Інституту просторового розвитку, він звернув увагу на доволі цікаву деталь.

“Пояснення дуже просте. Елементарне. У нас є “Арсен” на Науковій, який близько місяця тому закрився. І десь приблизно місяць тому почали говорити про цей міст – добудовувати його чи зносити. Дане підприємство викупило цю ділянку, де розміщений “Арсен”, для парковок. У найближчий час там планують житлову забудову”, – розповів Телішевський.

Він зазначив, що люди, які викупили ділянки, є дуже наближеними до міського голови Львова Андрія Садового.

“Прекрасно розумієте, що продати житло, коли у тебе під вікнами їздить трамвай, звичайно, ніхто такого не буде хотіти”, – підкреслив  Ігор Телішевський.

Нагадаємо, у міській раді Львова висловили ініціативу щодо знесення недобудованого мосту на вулиці Науковій. Однак мешканці мікрорайону навпаки – вимагають його добудувати, адже це б розвантажило проблемну транспортну ділянку.

ІА "Вголос": НОВИНИ